072-3385303
סוגי הדברות

חדשות ומבצעים



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -



- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

למגזר העסקילמגזר העסקי מגזין הדברהמגזין הדברה רישיונות והיתריםרישיונות והיתרים

אילו פירות הינם הכי מרוססים

פרי גנינו - האם אתם יודעים אילו פירות הינם הכי מרוססים?

אנשים רבים נוטים לשטוף ולקרצף את הפירות לפני האכילה, וישנם אף שקונים פירות וירקות אורגניים כדי להימנע מאכילת פירות מרוססים - דבר שעולה לא מעט כסף. אבל כדי לעשות קצת סדר בראש, ולנקות את החך, חשוב שנדע מהם הירקות והפירות המרוססים ביותר, אילו ירקות ופירות כדאי לקנות ואיזה סחורה כדאי שנשאיר על המדף.

 

התפוח האסור - תפוחים, הפרי המרוסס ביותר

כמו בימי קדם, גם במאה העשרים ואחת התפוח עושה לנו בעיות. בדיקות של משרד הבריאות מצאו כי ברוב התפוחים המשווקים למכירה, נמצא חומר בשם דיפנילאמין. חומר זה הוא חומר המשמש נגד עבשים והוא נמצא שם על מנת להגן על קליפת התפוח מפני עובש. החומר הוא חומר כימי לכל דבר והוא מרוכז למדי בריסוס שלו על התפוח וביחס לפירות אחרים.

כיצד נמנעים מהרעלה?

ראשית כל, חשוב לא ליפול בפח כמו שלגיה, ולא לנגוס בתפוח מורעל. שטפו את התפוחים היטב לפני השימוש, ואפילו קרצפו אותם עם מים וסבון, ושטפו שוב במים נקיים. אם תרצו תוכלו לקלף את הקליפה, אך דעו כי פעולה זאת מורידה מהתפוח את נוגדי החמצון, שאלה דווקא נחשבים החלק הבריא והטוב בתפוח בעיקר לניקוי השיניים.

אגסים ותותים - אל תתנו להם להירקב

לצד התפוחים עומדים גם האגסים והתותים. אגסים ותותים הינם פירות בעלי קליפה רכה ולכן הם 'זוכים' לריסוס מסיבי יחסית. האגסים לעומת התותים נרקבים פחות מהר, ולתותים יש תוחלת חיים נמוכה יותר מהאגס.

כיצד נמנעים מהרעלה?

גם את האגסים חשוב לשטוף במים וסבון ואפילו בחומץ, ואת התותים כדאי להשרות במים כמה שעות לפני האכילה, ולאחר מכן לשטוף אותם שוב.

פירות עם קליפה קשיחה - טובים יותר משאר הפירות

מן הסתם, פירות עם קליפה קשיחה, נחשבים בטוחים יותר וכאלה שלא רוססו הרבה. הסיבה לכך נעוצה בקליפתם העבה שמונעת כניסת חרקים לתוכם, ובו בזמן מונעת הרעלה שיכולה להיגרם מריסוס מסיבי. פירות מסוג זה הינם: בננות, קוקוס, פסיפלורה, אבוקדו, אננס ופפאיה.

ולסיום קבלו מספר טיפים לאכילה בריאה יותר של ירקות ופירות

  • תמיד שטפו את הפירות והירקות טוב לפני האכילה
  • השרו את החסה, התותים ושאר הפירות זמן מה במים ולאחר מכן שטפו אותם שוב
  • נסו לגדל גינת ירק וגינת תבלינים בחצר - החוויה תהיה נהדרת ובריאה יותר עבורכם
  • צרכו פירות וירקות שאינם כשרים למהדרין - פירות אלה מרוססים יתר על המידה